Lángos
Munka: 45 perc
Várakozás: 75 perc
Összesen: 2 óra
500 g finomliszt 3 kk. só 2 kk. cukor 25 g friss élesztő 3,5 dl főző víz A lisztet, sót, cukrot, élesztőt és kb. 3,5 dl főtt burgonya főző vízét tálba mértem, fakanállal alaposan megdagasztottam. (Nem futtattam külön fel az élesztőt.) Olajjal kikent tálba tettem, letakarva duplájára kelesztettem. (Hőmérséklet függő, melegben hamarabb kel.) Majd lisztezett deszkán 8 darabra osztottam, gömbölyítettem. Mély serpenyőben olajat forrósítottam, addig a tészták a pulton pihentek. Majd egyesével (lisztes kézzel) kihúztam és a forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem. Papírtörlőre állítva lecsepegtettem. Sajttal és tejföllel tálaltam. Ha nincsen főtt krumplink főző vize, akkor sima vízzel is elkészíthető a lángos tészta.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/langos-olcso-es-finom-ahogy-en-keszitem/
3.5.3251