Lángos
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 500 g finomliszt
  • 3 kk. só
  • 2 kk. cukor
  • 25 g friss élesztő
  • 3,5 dl főző víz
Sütéshez:
  • olaj vagy zsír
Leírás
  1. A lisztet, sót, cukrot, élesztőt és kb. 3,5 dl főtt burgonya főző vízét tálba mértem, fakanállal alaposan megdagasztottam. (Nem futtattam külön fel az élesztőt.)
  2. Olajjal kikent tálba tettem, letakarva duplájára kelesztettem. (Hőmérséklet függő, melegben hamarabb kel.)
  3. Majd lisztezett deszkán 8 darabra osztottam, gömbölyítettem.
  4. Mély serpenyőben olajat forrósítottam, addig a tészták a pulton pihentek.
  5. Majd egyesével (lisztes kézzel) kihúztam és a forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem. Papírtörlőre állítva lecsepegtettem.
  6. Sajttal és tejföllel tálaltam.
Megjegyzés
Ha nincsen főtt krumplink főző vize, akkor sima vízzel is elkészíthető a lángos tészta.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/langos-olcso-es-finom-ahogy-en-keszitem/