Majonézes céklasaláta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 4 kisebb cékla (500 g)
  • 1 nagyobb alma (320 g)
  • 1 kis doboz tejföl (175 g)
  • 3 ek. majonéz (50 g)
  • törött bors
Leírás
  1. A céklát megfőztem. Hűtöttem, megpucoltam, szeleteltem.
  2. Az almát mepucoltam, szeleteltem.
  3. A tejfölbe belekevertem a majonézt, sót, borsot.
  4. A majonézes szószhoz adtam a céklát és az almát.
  5. Alaposan átkevertem, hűtőbe tettem, néhány órát állni hagytam fogyasztás előtt.
Megjegyzés
A cékla szépen megszínezi a szószt és az almát. A savanykás, ropogós alma és az ízes cékla igen finom együtt. Én nem főzöm teljesen puhára a céklát, nekem úgy jobban ízlik.
Natúr húsokhoz, rántott húshoz vagy sajthoz kínálom.
A minap sajtgolyóval fogyasztottuk. Receptjét itt találod: sajtgolyó recept
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/majonezes-ceklasalata/