A tészta hozzávalóit a dagasztógép üstjébe mértem. Alulra került a langyos folyadék, rá a szárazanyagok.
Géppel 5 perc alatt megdagasztattam a tésztát.
Letakarva 30 percet pihent.
Elkészítés:
Fél óra elteltével a megkelt tésztát 15 egyenlő részre osztottam.
Majd egyesével 50 cm hosszúra sodortam ki a tésztadarabokat, úgy hogy a közepe kicsit vastagabbra maradjon.
A tészta két végét közelítettem egymáshoz, kétszer áthurkoltam, majd ráhajtottam a percre.
Így jártam el az összes tésztával, a pereceket sütőpapíros tepsire tettem.
Majd 1 liter vízbe 40 g szódabikarbónát tettem, felforraltam.
Ebbe a vízbe egyesével megfürdettem a pereceket, úgy hogy fejjel lefele tettem őket a vízbe, kb. fél percet áztak, majd egy szűrőkanállal kivettem és tepsire tettem. (A víz tűzforró volt, egyes fokozaton hagytam alatta a tűzhelyem, hogy az utolsó pereckének se hüljön el a vize.)
Végül késsel bevagdostam és sóval megszórtam a pereceket.
Közben a sütőt 190 fokosra előmelegítettem, addig a perecek a tepsin pihentek.
Amikor felmelegedett a sütő három tepsivel egyszerre légkeveréssel 190 fokon sütöttem. Sütés közben megcseréltem a tepsiket, hogy egyenletesen piruljanak. 18 perc alatt sültek készre.
Tepsin hagytam kihűlni őket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/bajor-perec-ropogos-es-nagyon-finom/