Vöröshagyma dinsztelve, fagyasztva
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • kb. 8 kg vöröshagyma
  • 8 teáskanál só
  • kb. 1,5 kg házi sertészsír
Leírás
  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, daraboljuk.
  2. Késes aprítóval aprítjuk.
  3. Egy nagy lábasba házi sertészsírt teszünk, erre kerül az aprított hagyma és a só.
  4. Kevergetve a kívánt szín eléréséig dinszteljük. (Nekem ez majdnem másfél óra volt ennél a mennyiségnél.)
  5. Amikor meghűl tepsibe öntjük. (1 tepsibe és 3 db literes jégrémes dobozba fért bele.)
  6. Fagyasztjuk.
  7. Fagyasztóból kivéve kb. 1,5 órát szobahőmérsékleten tartjuk. Ezen idő alatt kissé veszít a keménységéből.
  8. Kenőkéssel kívánt méretűre daraboljuk. (Kicsit kemény, de azért szeletelhető. Én meg tudtam csinálni, nem kellett hozzá férfi segítsége vagy balta. :-) ) Ha nem megy, akkor várni kell még egy kicsit.
  9. A darabokat dobozba tesszük, ismét fagyasztjuk.
Megjegyzés
3 dobozba szépen belerakosgattam a hagyma kockákat, így kerültek a mélyhűtőbe. Egy dobozzal a pesti kamrám mélyhűtőjébe tettem, hogy kéznél legyen, a másik kettőt pedig ment a gyomaendrődi nagy fagyasztóládánkba.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/voroshagyma-dinsztelve-fagyasztva-hogy-gyorsabban-elkeszuljon-az-etel/