A tészta hozzávalóit üstbe mérjük, majd géppel alaposan kikevertetjük a tésztát. (Lágy a tészta, ha nincs gépünk fakanállal kell kikeverni. Nokedlitől egy kicsit keményebb tésztát kell hogy kapjunk.)
Huzatmentes helyre, letakarva félretesszük kelni kb. egy órára.
Elkészítjük a tölteléket:
A túrót, tojás sárgáját, tejfölt és a cukrot kikeverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a felvert tojásfehérjét és az apróra vágott kaprot.
Ugyanígy készül a másik túrótöltelék is, csak kapor nélkül kicsit több cukorral.
Sütemény összeállítása, sütése:
A megkelt tésztát ⅔ és ⅓ arányban szétosztjuk. A nagyobb zsírozott tepsibe a ⅔ rész, a kisebbe az ⅓ rész tészta kerül. Kanállal kicsit elegyengetjük.
Kb. 30 percig a tésztát pihentetjük, majd 180 fokon 12-15 perc a tésztát elősütjük.
Elősütés után kerül rá a kapros túrótöltelék, majd 180 fokon 10 percig tovább sütjük.
Kivesszük a sütőből, megkenjük a tojássárga tejföl keverékével és visszatesszük a forró sütőbe, addig sütjük, míg kicsi színt nem kap a teteje.
Ugyanígy járunk el a kisebb adag tésztával és a sima túrótöltelékkel.
Tepsiben hagyjuk a süteményeket kihűlni. Majd ízlés szerint kockára szeleteljük.
Megjegyzés
Érdemes megvárni, hogy teljesen kihűljön, mert úgy szebben szeletelhető. A kapros túrós 36 szelet, a túrós 18 szelet lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/turos-lepeny-puha-tesztaval-zamatos-toltelekkel/