Pizzás kifli
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 700 g búza finomliszt
  • 3 kk. só
  • 2 kk. cukor
  • 1 cs. szárított élesztő (7 g)
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 350 g görög joghurt
  • 1 tojás
Töltelék:
  • 1 tubus pizzakrém és 4 ek. ketchup (vagy házi pizzaszósz)
  • sajt ízlés szerint (kb. 200 g)
Tetejére:
  • 1 tojás kenni
  • reszelt sajt szórni (kb. 100 g)
Leírás
Előkészítés:
  1. A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztottam. (Géppel pár perc alatt készen is volt a tészta.)
  2. Letakarva, huzatmentes helyre félretettem kelni.
  3. Tepsiket sütőpapírral kibéleltem.
  4. A sajtot lereszeltem.
Elkészítés:
  1. Amikor a tészta térfogata kb. kétszeresére nőtt, enyhén lisztezett nyújtólapra borítottam, majd 4 egyenlő részre osztottam.
  2. Az első tésztát kb. 35 cm kör alakra nyújtottam.
  3. Nyújtás után megkentem pizzakrém és ketchup keverékével, derelyevágóval 12 cikkre vágtam, rátettem a szeletelt/reszelt sajtot, majd kívülről befelé haladva feltekertem a kifliket.
  4. A feltekert kifliket tepsire sorakoztattam.
  5. Így jártam el a többi tésztával és töltelékkel is. Egy tepsibe 24 kis kifli fér bele. Ebből a mennyiségből 4 x 12, azaz 48 db kifli lesz.
  6. Végül egy felvert tojással megkentem a tetjét, reszelt sajttal megszórtam, és kb. 30 percet pihentettem a tepsin őket.
  7. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítettem, majd 20-25 perc alatt a két tepsivel egyszerre készre sütöttem a kifliket.
  8. Belül puha és szaftos, kívül ropogós.
Megjegyzés
Ha kefirrel készítjük a tésztát, akkor fél dl tej elegendő hozzá.
Természetesen friss élesztővel is dagaszthatjuk, akkor egy kocka, azaz 50 g élesztő kell hozzá.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/pizzas-kifli/