1 tubus pizzakrém és 4 ek. ketchup (vagy házi pizzaszósz)
sajt ízlés szerint (kb. 200 g)
Tetejére:
1 tojás kenni
reszelt sajt szórni (kb. 100 g)
Leírás
Előkészítés:
A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztottam. (Géppel pár perc alatt készen is volt a tészta.)
Letakarva, huzatmentes helyre félretettem kelni.
Tepsiket sütőpapírral kibéleltem.
A sajtot lereszeltem.
Elkészítés:
Amikor a tészta térfogata kb. kétszeresére nőtt, enyhén lisztezett nyújtólapra borítottam, majd 4 egyenlő részre osztottam.
Az első tésztát kb. 35 cm kör alakra nyújtottam.
Nyújtás után megkentem pizzakrém és ketchup keverékével, derelyevágóval 12 cikkre vágtam, rátettem a szeletelt/reszelt sajtot, majd kívülről befelé haladva feltekertem a kifliket.
A feltekert kifliket tepsire sorakoztattam.
Így jártam el a többi tésztával és töltelékkel is. Egy tepsibe 24 kis kifli fér bele. Ebből a mennyiségből 4 x 12, azaz 48 db kifli lesz.
Végül egy felvert tojással megkentem a tetjét, reszelt sajttal megszórtam, és kb. 30 percet pihentettem a tepsin őket.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítettem, majd 20-25 perc alatt a két tepsivel egyszerre készre sütöttem a kifliket.
Belül puha és szaftos, kívül ropogós.
Megjegyzés
Ha kefirrel készítjük a tésztát, akkor fél dl tej elegendő hozzá. Természetesen friss élesztővel is dagaszthatjuk, akkor egy kocka, azaz 50 g élesztő kell hozzá.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/pizzas-kifli/