A hozzávalókból összeállítottam a tésztát, puha de nem ragacsos tészta lett belőle. (Nekem 80 g tejföl elegendő volt hozzá, de minden liszt más, így elképzelhető, hogy igényli a 100 g-ot)
Letakarva a konyhapulton fél órát pihent.
Addig kimértem a töltelékhez a mákot és a porcukrot.
Amikor letelt a pihenő idő, három egyforma részre osztottam a tésztát.
Sütőpapíron kinyújtottam az első tésztát (20 x 30 cm), majd sütőpapírral együtt a tepsire helyeztem. Megkentem jóféle házi szilvalekvárral, majd megszórtam a cukros mák felével.
Erre kerül a második kinyújtott lap, majd ismét lekvár és cukros mák, végül az utolsó tésztalap.
Az összeállított süteményt megkentem tejföllel, megszúrkáltam villával, majd 30 percet pihentettem a konyhapulton.
Lassan, közepes hőmérsékleten sütöttem, míg a teteje szép, egyenletes világospirosra nem sült. (Az én sütőmben hideg sütőben indítva majd 170 fokon, 35-40 perc volt.)
Amikor kihűlt, tetejét csokimázzal vontam be. Vajat megolvasztottam, beletettem a porcukrot, kakaóport, majd kevergetve összeolvasztottam őket, míg szép selymes nem lett a máz. Melegen a sütemény tetejére öntöttem és elkentem rajta. Amint megdermed, szépen szeletelhető.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/makos-zserbo-hazi-szilvalekvarral/