Közben a zsemléket beáztatjuk, kinyomjuk belőle a vizet és a húsra morzsoljuk. Jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojásokat, amivel szintén elkeverjük.
Kicsit állni hagyjuk, ismét keverjük, ha szükséges még egyszer sózzuk, fűszerezzük.
Apró golyókat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk.
Forrólevegős fritőzbe tesszük a fasírt felét, olajjal kicsit megspricceljük vagy megkenjük, majd 180 fokon 16 perc alatt készre sütjük. Félidőben átforgatjuk. Amikor elkészül tányérra szedjük.
Így járunk el a másik adaggal is.
Forrón, langyosan vagy hidegen is fogyasztható.
Megjegyzés
Mostanában már nagyobb fasírtokat formázok, így az 500 g húsból egy adagba belefér a fasírt. Természetesen a sütési idő így hosszabb lesz. 25-30 perc alatt sülnek készre ezek a fasírtok.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/fasirt-forrolevegos-fritozben-sutve/