Fasírt
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 g darált hús
  • 2 kk. só
  • 2 kk. pirospaprika
  • 1 kk. őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • zsemlemorzsa forgatáshoz
Leírás
  1. A darált húst fűszerezzük, alaposan elkeverjük.
  2. Közben a zsemléket beáztatjuk, kinyomjuk belőle a vizet és a húsra morzsoljuk. Jól összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, amivel szintén elkeverjük.
  4. Kicsit állni hagyjuk, ismét keverjük, ha szükséges még egyszer sózzuk, fűszerezzük.
  5. Apró golyókat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk.
  6. Forrólevegős fritőzbe tesszük a fasírt felét, olajjal kicsit megspricceljük vagy megkenjük, majd 180 fokon 16 perc alatt készre sütjük. Félidőben átforgatjuk. Amikor elkészül tányérra szedjük.
  7. Így járunk el a másik adaggal is.
  8. Forrón, langyosan vagy hidegen is fogyasztható.
Megjegyzés
Mostanában már nagyobb fasírtokat formázok, így az 500 g húsból egy adagba belefér a fasírt. Természetesen a sütési idő így hosszabb lesz. 25-30 perc alatt sülnek készre ezek a fasírtok.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/fasirt-forrolevegos-fritozben-sutve/