A húst megtisztítottam, szeleteltem, mindkét oldalát besóztam.
Egy kis mélytányérba tejet öntöttem, ebbe egy kiskanál Erős Pistát tettem, elkevertem. (Ez a pácom.)
Egy tálba 2 szelet húst tettem, erre került a tejes pác, majd hús, megint pác és így tovább, míg el nem fogyott a hús.
Kb. 5 órát pihent a hús ebben a pácban. Majd kiszedtem a pácból, lecsepegtettem a húsokat.
Előkészítettem a panírozáshoz a lisztet, zsemlemorzsát és a tojást. A tojásba egy kis sót és 2 ek. olajat tettem.
Aztán hagyományos módon bepaníroztam a csirkemelleket. (liszt, tojás, zsemlemorzsa)
Forrólevegős fritőzbe tettem 4-5 szelet húst, kicsit olajjal megspicceltem, majd 12 perc alatt 160 fokon sütöttem (félidőben átfordítottam őket), végül 2-3 percet még 180 fokon pirítottam.
Belül puha és szaftos, kívűl ropogós lett, nagyon finom.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/rantott-csirkemell-forrolevegos-fritozben-sutve/