Narancsos túrótorta gyors piskótával
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Piskótához:
  • 4 egész tojás
  • 4 ek. liszt
  • 4 ek. cukor
  • kicsi vaj és liszt (forma kikenéséhez)
Krémhez:
  • 250 g túró vagy ricotta
  • 1 dj tejszín
  • 80 g porcukor
  • 40 g frissen facsart citromlé
Tetejére:
  • narancs ízlés szerint
Leírás
Előkészítés:
  1. A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
  2. A tortaformát vajazzuk, lisztezzük.
  3. A sütőt 240 fokra előmelegítjük.
Piskóta elkészítése:
  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük. (Az én habverőmmel max. fokozaton 2-3 perc)
  3. A sárgájába beletesszük az 4 ek. cukrot és a gépi habverővel ezt is jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó. (ez is kb. 2-3 perc alatt készen van.)
  4. Végül a fehérjehabos nagy tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzáadjuk a 4 ek. lisztet és óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük.
  5. Tepsibe öntjük, vastagságtól függően 6-8 perc alatt 240 fokon készre sütjük.
Krém készítése:
  1. Amíg a piskóta sül és hül elkészítjük a túrókrémet.
  2. A túrót vagy ricottát áttörjük, hozzáadjuk a tejszínt, cukrot, citromot, alaposan elkeverjük.
  3. (Tejszín helyett használhatunk tejfölt is.)
Sütemény összeállítása:
  1. A kihűlt piskótra rákenjük a krémet, ízlés szerint narancs szeletekkel díszítjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/narancsos-turotorta-gyors-piskotaval/