A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
A tortaformát vajazzuk, lisztezzük.
A sütőt 240 fokra előmelegítjük.
Piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük. (Az én habverőmmel max. fokozaton 2-3 perc)
A sárgájába beletesszük az 4 ek. cukrot és a gépi habverővel ezt is jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó. (ez is kb. 2-3 perc alatt készen van.)
Végül a fehérjehabos nagy tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzáadjuk a 4 ek. lisztet és óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük.
Tepsibe öntjük, vastagságtól függően 6-8 perc alatt 240 fokon készre sütjük.
Krém készítése:
Amíg a piskóta sül és hül elkészítjük a túrókrémet.
A túrót vagy ricottát áttörjük, hozzáadjuk a tejszínt, cukrot, citromot, alaposan elkeverjük.
(Tejszín helyett használhatunk tejfölt is.)
Sütemény összeállítása:
A kihűlt piskótra rákenjük a krémet, ízlés szerint narancs szeletekkel díszítjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/narancsos-turotorta-gyors-piskotaval/