1150 g vegyes gyümölcs (nekem: nektarin, alma és rumos meggy)
4 dl almalé
4 dl narancslé
2 csom. dr. Oetker főzős vanília puding
4 ek. cukor
Tetejére:
30 db piskóta tallér
3 ek. durvára vágott dió
Leírás
Tészta:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk: lisztet, sütőport, sót, kristály cukrot elkeverjük, elmorzsoljuk a zsírral, végül hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt amennyit felvesz. 1 órát hűtőben pihentetjük.
A tésztát elnyújtjuk, sütőpapírral borított tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk. (Tepsiméret: 35 cm x 35 cm)
Előmelegített sütőben 160 fokon 15 perc alatt elősütjük.
Töltelék:
Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. Egy kis tálban elkeverjük a pudingport egy kevés gyümölcslével, majd hozzáadjuk a többi gyümölcslevet, kevergetve főzzük.
Amikor sűrűsödni kezd beletesszük a kockára vágott gyümölcsöket és a meggyet.
Készre főzzük. Félre tesszük hűlni.
Sütemény összeállítása, sütése:
Az elősütött tésztára ráöntjük a tölteléket és elegyengetjük rajta.
A pudingra rátesszük a piskóta tallérokat, majd megszórjuk a durvára vágott dióval.
Végül 160 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Tepsin hagyjuk kihűlni.
Ha teljesen kihűlt, szeleteljük.
Megjegyzés
Ha melegen szeleteljük, akkor nem lesz szép, deformálódni fog a meleg töltelék miatt. Ezért mindenképpen várjuk meg, míg teljesen meghűl. Ha van több piskóta tallérunk, sűrűbben is tehetjük a sütemény tetejére, így kisebb kockákra is vághatjuk majd a süteményt.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/pudingos-gyumolcsos-linzerkocka/