A rámát és a mézet kicsit összemelegítjük, elkeverjük. (Mikróban pillanatok alatt készen van, ennek hiányában tűzhelyen is melegíthetjük, de csak addig míg a ráma elolvad.)
Közben kimérjük a száraz hozzávalókat és elkeverjük.
Amikor kézmeleg a vajas mézes keverék ráöntjük a lisztes keverékre. Egy tojást és 2 ek. vizet adunk hozzá és evőkanállal alaposan összedolgozzuk a tésztát. (Kicsit ragacsos a massza, de ez nem baj, mert amíg pihentetjük, a zabpehely megszívja magát a nedvességgel és pont jó lesz a tésztánk állaga a pihentetés után.)
Hűtőbe tesszük 2 órára.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk, kezünk melegétől kicsit puhul és összeáll a tészta, majd lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra elnyújtjuk.