Kakaós és fahéjas kelt csiga
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 440 ml kókusztej
  • 37 g friss élesztő
  • 800 g finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 4 ek. cukor
  • 140 g vegán ráma
Töltelékhez:
  • 100 g porcukor, 40 g kakaópor
  • 100 g porcukor, 10 g fahéj
Leírás
Előkészítés:
  1. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, rászitáljuk a lisztet hozzáadjuk a sót, puha rámát. Dagasztógéppel 8 percig dagasztjuk.
  2. Kb. 1-1,5 órára letakarva a konyhapultra félretesszük kelni.
  3. Tepsiket sütőpapírral béleljük, kimérjük a töltelékhez a hozzávalókat, összekeverjük a porcukorral.
Elkészítés:
  1. Amikor a tészta kb. kétszeresére megkelt, enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, két részre osztjuk.
  2. Az első adag tésztát 40 x 50 cm téglalapra nyújtjuk.
  3. A tészta tetejét vízzel megpermetezzük, megszórjuk a cukros kakaóporral, a tölteléket is kicsit megspricceljük vízzel. Majd a rövidebb oldalról indulva feltekerjük, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön.
  4. Éles késsel felszeleteljük, egy rúdból 16 db lesz, ami pont ráfér egy normál méretű gáztepsire.
  5. A másik adag tésztával is ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy fahéjas töltelékkel szórjuk meg.
  6. Kb. 30 percet még pihennek a csigák, közben a sütőt előmelegítjük.
  7. A két tepsi egyszerre 20-25 perc alatt megsült, közben egyszer átcseréltem őket.
  8. Tálalás előtt a tetejét porcukorral enyhén meghintjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kakaos-es-fahejas-kelt-csiga-laktozmentes/