A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, rászitáljuk a lisztet hozzáadjuk a sót, puha rámát. Dagasztógéppel 8 percig dagasztjuk.
Kb. 1-1,5 órára letakarva a konyhapultra félretesszük kelni.
Tepsiket sütőpapírral béleljük, kimérjük a töltelékhez a hozzávalókat, összekeverjük a porcukorral.
Elkészítés:
Amikor a tészta kb. kétszeresére megkelt, enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, két részre osztjuk.
Az első adag tésztát 40 x 50 cm téglalapra nyújtjuk.
A tészta tetejét vízzel megpermetezzük, megszórjuk a cukros kakaóporral, a tölteléket is kicsit megspricceljük vízzel. Majd a rövidebb oldalról indulva feltekerjük, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön.
Éles késsel felszeleteljük, egy rúdból 16 db lesz, ami pont ráfér egy normál méretű gáztepsire.
A másik adag tésztával is ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy fahéjas töltelékkel szórjuk meg.
Kb. 30 percet még pihennek a csigák, közben a sütőt előmelegítjük.
A két tepsi egyszerre 20-25 perc alatt megsült, közben egyszer átcseréltem őket.
Tálalás előtt a tetejét porcukorral enyhén meghintjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kakaos-es-fahejas-kelt-csiga-laktozmentes/