Puha kakaós keksz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 100 g vegán ráma
  • 120 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 200 g liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • Csipetnyi só
  • 2 ek. kakaópor
  • 4 ek. kókusztej
Leírás
  1. A rámát megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, elkeverjük.
  2. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, csipet sót, kakaóport, ismét elkeverjük.
  3. Végül 4 ek. kókusztejjel még lazítjuk a tésztát.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  5. Két evőkanál segítségével a masszából kis halmokat teszünk a papírral fedett tepsire.
  6. Végül a két tepsi kekszet, 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Amikor kivesszük a kekszet a sütőből még elég puhának tűnik, de ahogy hűl még kissé szilárdulni fog. Szóval nem kell túlsütni, mert akkor nem lesz omlós, puha, mire kihűl!)
  7. Tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket, majd légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Megjegyzés
A cukor mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk. Mi nem szeretjük túl édesen.
Egy adagból 30 db keksz lett, ami 480 g.
Ízlés szerint 100 g laktózmentes csokoládét (kis kockára vágva) is adhatunk a masszához, ebben az esetben csokis kakaós kekszet süthetünk belőle.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/puha-kakaos-keksz-pillanatok-alatt-laktozmentesen/