A zöldségeket megtisztítjuk, megfőzzük, ha kihűltek, nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük.
A zöldborsót egy kiskanál vajon megpároljuk.
A sajton kívűl mindent a dagasztógép üstjébe mérünk, majd pár perec alatt puha tésztát dagasztunk. (Kicsit lágy és ragadós a tészta.)
Egy órát letakarva félretesszük kelni.
Ha megkelt a tésztánk, enyhén lisztezett felületre borítjuk, 12 egyforma darabra vágjuk és kis bucikká formáljuk.
A bucikból egyesével “rudakat sodrunk”. A rudakat 2-3 cm-es közökkel egymás mellé rakjuk és vízzel enyhén lepermetezzük. Félretesszük pihenni. (Nekem egy órát pihentek.)
A sajtot lereszeljük, a stanglik tetejére szórjuk.
Végül 170 fokon, gőzös sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
A stanglikat rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
A belseje finom puha, rajta a sajt pedig ropogós. Nekem nagyon ízlik, érdemes kipróbálni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sajttal-szort-magvas-vitaminos-stangli/