Magvas-vitaminos stangli
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 250 g héjában főtt burgonya
  • 100 g főtt sárgarépa
  • 100 g párolt zöldborsó
  • 100 g tejföl
  • 100 ml tej
  • 100 g vaj
  • 1 tojás
  • 500 g finomliszt (BL-55)
  • 3 kk. só
  • 1 cs. (7 g) szárított élesztő (vagy 25 g friss)
  • 3 ek. (50 g) mag (szotyi, tök és lenmag)
  • Tetejére: 50 g reszelt füstölt sajt
Leírás
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megfőzzük, ha kihűltek, nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük.
  2. A zöldborsót egy kiskanál vajon megpároljuk.
  3. A sajton kívűl mindent a dagasztógép üstjébe mérünk, majd pár perec alatt puha tésztát dagasztunk. (Kicsit lágy és ragadós a tészta.)
  4. Egy órát letakarva félretesszük kelni.
  5. Ha megkelt a tésztánk, enyhén lisztezett felületre borítjuk, 12 egyforma darabra vágjuk és kis bucikká formáljuk.
  6. A bucikból egyesével “rudakat sodrunk”. A rudakat 2-3 cm-es közökkel egymás mellé rakjuk és vízzel enyhén lepermetezzük. Félretesszük pihenni. (Nekem egy órát pihentek.)
  7. A sajtot lereszeljük, a stanglik tetejére szórjuk.
  8. Végül 170 fokon, gőzös sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
  9. A stanglikat rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
A belseje finom puha, rajta a sajt pedig ropogós. Nekem nagyon ízlik, érdemes kipróbálni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sajttal-szort-magvas-vitaminos-stangli/