Tejet elkeverjük a tojássárgákkal, liszttel, vaníliával, cukorral, majd folyamatosan kevergetve felfőzzük.
Ha besűrűsödött félretesszük hűlni.
A tojások fehérjét felverjük kemény habnak, a túrót áttörjük.
Ha kihűlt a főzött krém, hozzáadjuk a túrót, citromhéjat és a habnak felvert fehérjét. Óvatosan összekeverjük.
Tészta elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, rugalmas, lágy tésztát kell hogy kapjunk.
A tejföl mennyisége a liszt fajtájától és a tojás nagyságától eltérő lehet, először érdemes csak egy kanállal a tésztához adni, aztán ha igényli mehet még egy kanállal. Nekem kicsi volt a tojás, 2 kanál tejfölt vett fel a tésztám.)
Sütemény elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát két részre osztjuk, az elsőt sütőpapíron kinyújtjuk. (20 x 30 cm téglalap nagyságúra.)
A sütőpapírral együtt a tepsire helyezzük, erre került a túrós töltelék.
A tészta másik felét is elnyújtjuk, majd sütőpapírral együtt a töltelékre fordítjuk, majd lehúzzuk a papírt. (Így gyorsan, könnyen szakadás nélkül a süteményre tudjuk tenni a második lapot.)