A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk. (A tej mennyisége a keksz fajtájától változhat. Érdemes először kevesebbet hozzáadni, majd fokozatosan a többit, ha igényli a massza.)
Két folpack fólia között kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket: alaposan összekeverjük a mascarponét, a porcukrot, a kókuszt.
A kókuszos tölteléket a kekszes lapra kenjük. Én habkártyát használtam, ahogy kicsit melegedett a krém, úgy egyre egyszerűbb volt az egyenletes eloszlatása.
Majd kettévágtam a kekszes lapot, az egyiket simán feltekertem. (A fiúk nem szeretik meggyel.)
A másik lapra lecsepegtetett meggybefőttet raktam, így tekertem fel.
A rudakat kókuszban meghempergettem, hűtöttem.
Amikor jól megdermedt szeleteltem.
Megjegyzés
A meggy nélküli változatot a rövidebb oldaláról tekertem fel, a meggyeset pedig a hosszabbról, mert a meggyszemek miatt a rövid oldalról nagyon vastag lett volna. Készíthetjük maradék kekszekből is, nálunk úgy is készült már. Akár többféléből is, ha éppen úgy hozza a sors, hogy nem fogyott el valami.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/meggyes-mascarpones-keksztekercs/