Meggyes mascarponés keksztekercs
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Kekszes alaphoz:
  • 500 g darált háztartási keksz
  • 100 g porcukor
  • 4 ek. ét kakaópor
  • 150 g vaj
  • 1,5-2 dl tej
  • 20 ml rumaroma
Töltelékhez:
  • 250 g mascarpone sajt
  • 70 g porcukor
  • 70 g kókuszreszelék
  • meggybefőtt
Tetejére:
  • 2-3 ek. kókuszreszelék
Leírás
  1. A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk. (A tej mennyisége a keksz fajtájától változhat. Érdemes először kevesebbet hozzáadni, majd fokozatosan a többit, ha igényli a massza.)
  2. Két folpack fólia között kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.
  3. Elkészítjük a tölteléket: alaposan összekeverjük a mascarponét, a porcukrot, a kókuszt.
  4. A kókuszos tölteléket a kekszes lapra kenjük. Én habkártyát használtam, ahogy kicsit melegedett a krém, úgy egyre egyszerűbb volt az egyenletes eloszlatása.
  5. Majd kettévágtam a kekszes lapot, az egyiket simán feltekertem. (A fiúk nem szeretik meggyel.)
  6. A másik lapra lecsepegtetett meggybefőttet raktam, így tekertem fel.
  7. A rudakat kókuszban meghempergettem, hűtöttem.
  8. Amikor jól megdermedt szeleteltem.
Megjegyzés
A meggy nélküli változatot a rövidebb oldaláról tekertem fel, a meggyeset pedig a hosszabbról, mert a meggyszemek miatt a rövid oldalról nagyon vastag lett volna.
Készíthetjük maradék kekszekből is, nálunk úgy is készült már. Akár többféléből is, ha éppen úgy hozza a sors, hogy nem fogyott el valami.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/meggyes-mascarpones-keksztekercs/