A tészta száraz hozzávalóit a dagasztógép üstjébe mértem, elkevertem. (A lisztet át kell szitálni, ezáltal levegősebb lesz, jobban kel a tészta.)
Hozzáadtam a nedves anyagokat, majd a gép 6-7 perc alatt készre dagasztotta.
Letakarva, huzatmentes helyre félretettem pihenni.
Kb. 1 óra leteltével (kb. kétszeresére nőtt a tészta térfogata) enyhén lisztezett nyújtólapon két részre osztottam a tésztát, majd kézzel kör alakúra húzogattam. Sütőpapírra tettem pihenni. Így jártam el a másik adag tésztával is.
A sütőt 250 fokra előmelegítettem, a tepsit is! Ez alatt az idő alatt a pizzalapok a pulton pihentek.
Majd forró sütőben, a forró sütőlapon 5 perc alatt elősütöttem az első lapot. (A tepsit nem középre, hanem egyel lejjebb helyeztem a sütőben, így az alja jobban pirul.)
Amíg a második lapot elősütöttem, az elsőt megkentem pizzaszósszal, sonkát, három féle sajtot tettem rá.
Amikor elősült a második lap, készre sütöttem az első pizzát. Kb. 7-8 perc kellett még neki.
A második pizzával is így jártam el.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/pizza-recept-egyszeruen-gyorsan-finomat/