Kifőzés nélküli túrógombóc
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Gombócokhoz:
  • 80 g búzadara
  • 250 ml tej
  • csipet só
  • 2 ek. cukor
  • csipet vanílipor vagy 1 cs. vaníliás cukor
  • 250 g túró
Forgatni:
  • 1 kis kocka vaj
  • 60-80 g zsemlemorzsa
  • kis porcukor
Tetejére:
  • Ízlés szerint porcukor és tejföl
Leírás
Előkészítés:
  1. A tejet a búzadarával, cukorral, sóval összefőzzük, hűtjük. (Gyakorlatilag egy sűrű tejbegrízt főzünk.)
  2. A zsemlemorzsát kis vajon egy kevés cukorral megpirítjuk.
Elkészítés:
  1. A langyosra hűlt tejbegrízhez hozzáadjuk a túrót, alaposan összekeverjük.
  2. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Azonnal tálaljuk. Tetejére ízlés szerint tejfölt és porcukrot tehetünk.
Megjegyzés
Másnap is puha marad, finom és kiadós.
Ízesíteni ízlés szerint: fahéjjal, mazsolával vagy kezeletlen citrom héjával is lehet vanília helyett
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kifozes-nelkuli-turogomboc/