Kifőzés nélküli túrógombóc
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 80 g búzadara
- 250 ml tej
- csipet só
- 2 ek. cukor
- csipet vanílipor vagy 1 cs. vaníliás cukor
- 250 g túró
- 1 kis kocka vaj
- 60-80 g zsemlemorzsa
- kis porcukor
- Ízlés szerint porcukor és tejföl
- A tejet a búzadarával, cukorral, sóval összefőzzük, hűtjük. (Gyakorlatilag egy sűrű tejbegrízt főzünk.)
- A zsemlemorzsát kis vajon egy kevés cukorral megpirítjuk.
- A langyosra hűlt tejbegrízhez hozzáadjuk a túrót, alaposan összekeverjük.
- Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
- Azonnal tálaljuk. Tetejére ízlés szerint tejfölt és porcukrot tehetünk.
Másnap is puha marad, finom és kiadós.
Ízesíteni ízlés szerint: fahéjjal, mazsolával vagy kezeletlen citrom héjával is lehet vanília helyett
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kifozes-nelkuli-turogomboc/
3.5.3251