Az üvegeket alaposan elmostam. Kifőztem. Leszárítottam.
A szilvát a fiúk megmosták, válogatták, magvalták, ledarálták.
Egy régi tepsibe került a szilvapempő, majd a kemencében sült 6 órát.
Sülés közben fél óránként megkevertem. (220 fokról indult 100 foknál vettem ki. Még akkor is rotyogott.)
Igen jó sűrű lett, megállt benne a kanál.
Még forrón a tiszta üvegekbe szedtem, celofánnal fedtem. (Nagymama régi üvegeibe kerültek, amiket a padlásról hoztunk le idén nyáron.)
Végül tepsibe forralt vizet tettem, ebbe beállítottam a 4 üveg lekvárt és a kemencébe visszatoltam őket. Reggel langyosan vettem ki a lekvárokat, így kerültem a kamrapolcra.
Megjegyzés
Nem adtam hozzá se cukrot, se tartósítószert. Felbontásig a kamra polcán tárolom. A tepsi oldalára természetesen kicsit rásült a lekvár, de pár órás áztatás után könnyen elmosható.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kemenceben-sult-szilvalekvar/