Krumplis tészta
Munka:
15 perc
Várakozás:
30 perc
Összesen:
45 perc
Hozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál sertészsír
3 szem krumpli (400 g)
só, bors
250 g fodros kocka tészta
Leírás
A krumplit és a hagymát megpucoljuk, aprítjuk.
A vékonyabb szeletekre vágott krumplit sós vízbe feltesszük főni.
Közben az apróra vágott hagymát sertészsíron kis sóval aranyszínűre dinszteljük.
Amikor megfőtt a krumpli, szűrőkanállal a pirított hagymára tesszük. Borssal ízesítjük, alalposan összekeverjük.
A krumpli főzővizét szükség szerint felöntjük vízzel és kifőzzük benne a tésztát.
Végül a kifőtt, leszűrt tésztát a hagymás krumplira tesszük. Alaposan elkeverjük, közben le is piríthatjuk.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 2 nagy tányérnyi krumplis tészta lesz.
Házilag készített sós uborkával tálaltam. A sós uborka receptjét
itt
találod.
Recipe by
mókuslekvár.hu
at https://www.mokuslekvar.hu/krumplis-teszta-ahogy-a-totok-keszitik/
3.5.3251