Krumplis tészta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 3 szem krumpli (400 g)
  • só, bors
  • 250 g fodros kocka tészta
Leírás
  1. A krumplit és a hagymát megpucoljuk, aprítjuk.
  2. A vékonyabb szeletekre vágott krumplit sós vízbe feltesszük főni.
  3. Közben az apróra vágott hagymát sertészsíron kis sóval aranyszínűre dinszteljük.
  4. Amikor megfőtt a krumpli, szűrőkanállal a pirított hagymára tesszük. Borssal ízesítjük, alalposan összekeverjük.
  5. A krumpli főzővizét szükség szerint felöntjük vízzel és kifőzzük benne a tésztát.
  6. Végül a kifőtt, leszűrt tésztát a hagymás krumplira tesszük. Alaposan elkeverjük, közben le is piríthatjuk.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 2 nagy tányérnyi krumplis tészta lesz.
Házilag készített sós uborkával tálaltam. A sós uborka receptjét itt találod.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/krumplis-teszta-ahogy-a-totok-keszitik/