Kakaós Néró
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 150 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 100 g tojás sárgája (vagy 2 db egész tojás)
  • 200 g liszt
  • 30 g kakaópor (20-22%-os kakaóvaj tartalommal)
Tölteni:
  • házi sárgabarack lekvár
  • nutella
Tetejére:
  • porcukor
Leírás
  1. A sütőt 190 fokra előmelegítem.
  2. A sima csöves habzsákot előkészítem.
  3. Vajat, és a porcukrot kézi robotgéppel habosra keverem.
  4. Egyenként hozzáadom a tojásokat és elkeverem a tésztát.
  5. Végül hozzáadom a kakaóporral elkevert lisztet és spatulával homogénre keverem.
  6. Sima csöves habzsákba teszem a tésztát és sütőpapírral fedett tepsire apró korongokat és mini babapiskóta formákat nyomok.
  7. Ebből az adagból két tepsivel lett.
  8. Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 8-10 perc alatt sülnek meg. A korongoknak 2 perccel több idő kell, mint a babapiskóta formájúaknak.
  9. Amikor kihűlnek, házi sárgabarack lekvárral és nutellával kettesével összeragasztom őket.
  10. Tetejét porcukorral enyhén megszórom.
Megjegyzés
Én Holland kakaóport használok.
FONTOS TUDNIVALÓK:
Az összes hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!
A vajat a porcukorral robotgéppel alaposan ki kell habosítani, hogy nagy térfogatú és megfelelő lágyságú legyen!
Amikor elkészül a tészta, utána azonnal tegyük a habzsákba és nyomjuk ki a kis korongokat!
A betöltés gyorsítható, ha a lekvárt és a nutellát kis zacskóba tesszük és onnan hipp-hopp kinyomkodjuk a süteményekre. Nem egész egy óra alatt elkészültem ezzel az adaggal.
Ebből a mennyiségből nekem összesen 60 db kész sütemény lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kakaos-nero-teasutemeny/