Glutén- és laktózmentes tallér
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 150 g Enjoy free gluténmentes liszt
  • ½ kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. só
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 100 g reszelt vegán tömb (Füstölt cheddar ízű)
  • 1 doboz Fino vegaföl (150 g)
Leírás
  1. A hozzávalókból összeállítottam a tésztát.
  2. A liszttel a szódabikarbónát, sót és köményt alaposan összekevertem, utána adtam hozzá a többi hozzávalót.
  3. Összegyúrtam, hűtőben 10 percet pihentettem.
  4. Nyújtottam, 38mm átmérőjű korongokat szaggattam.
  5. Elektromos sütőben 3-as fokozaton sütöttem.
  6. Az én sütőmbe 9 db fér, így 10 adag, azaz összesen 90 db tallért lett ebből a mennyiségből.
  7. Sütés közben a tallérok felragadtak a sütő felső oldalára, de egy-egy gyors mozdulattal egy tompa késsel le lehet szedni.
Megjegyzés
Légmentesen záródó dobozban hosszan eltartható.
Ez a mennyiség 25 perc alatt sült meg.
Az elkészült 90 db tallér 230 g volt.
A lisztet az Aldi áruházban, a tejföl és sajt helyettesítőt pedig a Bijo.hu webáruházban vásároltam.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gluten-es-laktozmentes-taller/