Glutén és laktózmentes csiga, hot-dog
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 500 g Enjoy free lisztkeverék
  • 2 ek. zabpehely
  • 2 ek. burgonyapehely
  • 3 kk. só
  • 2 ek. útifűmaghéj
  • 30 g friss élesztő
  • 3 ek. olaj
  • 3 dl víz
  • 1,5 dl mandulatej
Töltelék:
  • ízlés szerint virsli
  • pizza szósz, vegán tömb füst és cheddar ízű
Kenni:
  • 1 tojás
Leírás
  1. A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztottam.
  2. Meleg volt, így közel egy óra alatt megkelt a tészta.
  3. A tésztát két részre osztottam, feléből pizzás csigát, másik feléből pedig hot-dogot készítettem.
  4. A csigához a sajthelyettesítő vegán tömböt lereszeltem, a tésztát enyhén lisztezett felületen elnyújtottam.
  5. Megkentem házi pizza szósszal, megszórtam a reszelt sajthelyettesítővel, feltekertem, szeleteltem. Tepsire tettem a csigákat. 12 db lett.
  6. A tészta másik felét is elnyújtottam, 12 részre vágtam, mindegyikre fél virslit tettem, tésztával burkoltam, tepsire tettem, tojással kentem.
  7. A sütőt 200 fokra előmelegítettem, addig a péksütik a pulton pihentek.
  8. Amikor felmelegedett a sütő, két tepsivel egyszerre 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
  9. Sütés közben a tepsiket egyszer megfordítottam és átcseréltem, hogy egyenletesebben süljenek.
  10. Tepsin hagytam kihűlni a péksüteményeket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gluten-es-laktozmentes-pizzas-csiga-hot-dog/