Glutén és laktózmentes burgonyás rúd
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 60 g burgonyapehely
  • 200 g víz
  • 15 g friss élesztő
  • 15 g víz
  • 230 g Szafi liszt
  • 120 g Enjoy Free liszt
  • só ízlés szerint
  • 250 g vegán ráma
  • 2 tojás
Tetejét kenni:
  • 1 tojás
Leírás
  1. A 60 g burgonyapelyhet 200 g hideg vízzel elkevertem, félretettem. (idő kell, kb. 20-30 perc, hogy megszívja magát a pehely vízzel)
  2. A 15 g élesztőt 15 g langyos vízzel elkevertem.
  3. A kétféle lisztet és a többi alapanyagot kimértem, majd hozzáadtam a burgonyás és élesztős keveréket is. Alaposan összedolgoztam, hűtőben pihentettem 4 órát. (Egy éjszakát is lehet pihentetni, nekem nem volt időm.)
  4. Lisztezett felületen átgyúrtam a tésztát, elnyújtottam, tetejét késsel bevágtam. Mélyhűtőbe tettem kb. egy órára.
  5. Formával szeleteltem, tepsire tettem. (Derelyevágóval is tökéletesen lehet darabolni.)
  6. Egy órát tepsin pihentettem, tojással megkentem. (Másfél tepsivel lett ebből a mennyiségből.)
  7. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gluten-es-laktozmentes-burgonyas-rud/