A 60 g burgonyapelyhet 200 g hideg vízzel elkevertem, félretettem. (idő kell, kb. 20-30 perc, hogy megszívja magát a pehely vízzel)
A 15 g élesztőt 15 g langyos vízzel elkevertem.
A kétféle lisztet és a többi alapanyagot kimértem, majd hozzáadtam a burgonyás és élesztős keveréket is. Alaposan összedolgoztam, hűtőben pihentettem 4 órát. (Egy éjszakát is lehet pihentetni, nekem nem volt időm.)
Lisztezett felületen átgyúrtam a tésztát, elnyújtottam, tetejét késsel bevágtam. Mélyhűtőbe tettem kb. egy órára.
Formával szeleteltem, tepsire tettem. (Derelyevágóval is tökéletesen lehet darabolni.)
Egy órát tepsin pihentettem, tojással megkentem. (Másfél tepsivel lett ebből a mennyiségből.)
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gluten-es-laktozmentes-burgonyas-rud/