A krumplit megpucoltam, kockára vágtam, sóztam, 5 percet főztem.
Leöntöttem a főzővizet, 1 ek. zsírt adtam hozzá, összeráztam, majd forrólevegős fritőzben kb. 25 perc alatt 200 fokon, többszöri rázogatással, ropogós aranyszínre sütöttem.
Közben a szalonnát egész apró kockára vágtam, zsírját kiolvasztottam, erre tettem a kockára vágott szűzet, sóztam, borsoztam, erős tűzön lepirítottam. Végül zúzott fokhagymával ízesítettem.
Amikor elkészült a krumpli, hozzákevertem, összeforgattam, azonnal tálaltam.
Nem volt itthon friss petrezselymem, úgyhogy az lemaradt a tálalásnál.
Megjegyzés
A forrólevegős sütőben való krumpli sütéséről itt olvashatsz bővebben: főtt-sült krumpli Ez a mennyiség 3 adag lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/brassoi-apropecsenye/