Brassói aprópecsenye
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 30 g füstölt szalonna
  • 400 g sertésszűz
  • só, bors, fokhagyma ízlés szerint
  • 1000 g burgonya
  • 1 ek. sertés zsír
Leírás
  1. A krumplit megpucoltam, kockára vágtam, sóztam, 5 percet főztem.
  2. Leöntöttem a főzővizet, 1 ek. zsírt adtam hozzá, összeráztam, majd forrólevegős fritőzben kb. 25 perc alatt 200 fokon, többszöri rázogatással, ropogós aranyszínre sütöttem.
  3. Közben a szalonnát egész apró kockára vágtam, zsírját kiolvasztottam, erre tettem a kockára vágott szűzet, sóztam, borsoztam, erős tűzön lepirítottam. Végül zúzott fokhagymával ízesítettem.
  4. Amikor elkészült a krumpli, hozzákevertem, összeforgattam, azonnal tálaltam.
  5. Nem volt itthon friss petrezselymem, úgyhogy az lemaradt a tálalásnál.
Megjegyzés
A forrólevegős sütőben való krumpli sütéséről itt olvashatsz bővebben: főtt-sült krumpli
Ez a mennyiség 3 adag lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/brassoi-apropecsenye/