A burgonyapelyhet hideg vízzel elkeverem, félre teszem pihenni, míg alaposan meg nem duzzad. (kb. 1 óra, olyan állaga lesz, mint egy teljesen áttört főtt burgonyának)
A lisztet és a puha vajat elmorzsoltam.
Hozzáadtam a sót, az élesztőt és a burgonyás masszát, összegyúrtam.
Letakarva, egy éjszakát a hűtőben pihentettem.
Másnap lisztezett felületen a tésztát átgyúrtam, nyújtottam, éles késsel enyhén berácsoztam, majd apró pogácsakiszúróval szaggattam.
Sütőpapíros tepsire tettem, tetejét felvert tojással megkentem, százámmaggal megszórtam. Kb. 1,5 órát pihent a tepsin a pogik, közben a sütőt 220 fokra előmelegítettem.
Végül a 220 fokos sütőben, 15 perc alatt sültek készre.
Tepsin hagytam kihűlni őket.
Megjegyzés
1 nagy tepsivel (55-60 db apró pogácsa) lesz ebből az adagból.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/burgonyapelyhes-pogacsa/