Sóágyon sült csirke
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 egész csirke (az enyém1,6 kg volt) belsőségek nélkül
  • 1 kg só
Leírás
  1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk. Lábait összekötözzük.
  2. Kívül-belül besózzuk.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, arra öntjük az 1 kg sót, majd ráhelyezzük a csirkét.
  4. Alufóliával letakarjuk.
  5. Kb. 1,5 órát sütöttem 250 fokon fóliával letakarva.
  6. Ez után 210 fokra állítottam a sütőt, levettem a fóliát, átfordítottam a csirkét és még 20 sütöttem.
  7. Végül visszafordítottam a csirkét és még további 20 percig sütöttem.
  8. A végeredmény egy finom, kívül ropogós, belül puha sült csirke lett.
Megjegyzés
Én krumplipürével és salátával tálaltam, nagyon finom volt! Ha a mellét esetleg nem szereti valaki, mert száraz, akkor másnap lehet belőle hússalátát vagy cézár salátát készíteni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/soagyon-sult-csirke/