Gyors pogácsa
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 225 g liszt
  • ½ csom. sütőpor (8 g)
  • ½ kk. só
  • 50 g ráma
  • 2 dl tejföl vagy 1,2 dl tej
Leírás
  1. Lisztet a sütőporral összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, amivel jól összegyúrjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük, ez alatt a tésztánk 10 percet pihen.
  4. A tésztát kb. 2 cm vastagra elnyújtjuk, majd apró pogikat szaggatunk belőle, sütőpapírral borított tepsire helyezzük.
  5. Légkeveréses sütőben 200-220 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük.
  6. Vigyázat: Világos, enyhén zsemle színűre kell csak sütni, ha barnára sütjük kiszárad!
Megjegyzés
A só mennyiségét mindenki ízlése szerint adja hozzá. Ezzel a mennyiséggel majdnem sótlannak érezzük sütés után, de én így szeretem.
Ez viszonylag kis mennyiség, de kóstolónak tökéletes. Nagyobb család esetén, kérlek növeljétek meg a mennyiségeket.
A receptet a dán barátnőmtől kaptam, ők így, kevés sóval készítik.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gyors-pogacsa/