Spagetti-egytál
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 3 ek. olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis darabka csilipaprika
  • 70 g sonka
  • negyed káposzta (320 g volt)
  • 250 g spagetti
Leírás
  1. A fokhagymát, csilit, káposztát és a sonkát felszeleteljük.
  2. A spagettit szokásos módon sós vízben odatesszük főni. Én a főzővízbe 1 ek. olajat is teszek.
  3. Két evőkanál olajat serpenyőbe vagy wokba teszünk, felhevítjük, beletesszük a fokhagymát, csilit, megkeverjük.
  4. Pár másodperc után mehet rá a vékonyra szeletelt káposzta. Nagy lángon, folyamatos keverés mellett pirítjuk. Kicsit sózzuk. (Vigyázva, mert a sonka is sós, nehogy túlsózzuk.)
  5. Kb. 6-8 perc után mehet rá a vékonyra szelt sonka. Ezzel is átpirítjuk, kb. 2 percet.
  6. Közben a tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a káposztás sonkához öntjük. Még 4-5 percig pirítjuk. (Illetve addig, hogy kellően piros vagy ropogós legyen. Én nem nagyon pirítottam le, mert a fiúk úgy nem szeretik.)
Megjegyzés
Ezek után nincs is más dolgunk, mint jóízűen nekilátni és mind egy szálig megenni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/spagetti-egytal/