A fokhagymát, csilit, káposztát és a sonkát felszeleteljük.
A spagettit szokásos módon sós vízben odatesszük főni. Én a főzővízbe 1 ek. olajat is teszek.
Két evőkanál olajat serpenyőbe vagy wokba teszünk, felhevítjük, beletesszük a fokhagymát, csilit, megkeverjük.
Pár másodperc után mehet rá a vékonyra szeletelt káposzta. Nagy lángon, folyamatos keverés mellett pirítjuk. Kicsit sózzuk. (Vigyázva, mert a sonka is sós, nehogy túlsózzuk.)
Kb. 6-8 perc után mehet rá a vékonyra szelt sonka. Ezzel is átpirítjuk, kb. 2 percet.
Közben a tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a káposztás sonkához öntjük. Még 4-5 percig pirítjuk. (Illetve addig, hogy kellően piros vagy ropogós legyen. Én nem nagyon pirítottam le, mert a fiúk úgy nem szeretik.)
Megjegyzés
Ezek után nincs is más dolgunk, mint jóízűen nekilátni és mind egy szálig megenni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/spagetti-egytal/