Fél dl langyos vízbe belemorzsoltam az élesztőt, egy csipet cukrot szórtam rá, félretettem.
A sajtot lereszeltem.
A finomlisztet átszitáltam, hozzámértem a réteslisztet, hozzáadtam a sót, reszelt sajtot, elkevertem.
Hozzáadtam a felfutott élesztőt, vajat, tojást, joghurtot, amivel összeállítottam a tésztát. Kissé ragadt, még kb. 2 púpos evőkanálnyi lisztet adtam hozzá.
Betettem letakarva a hűtőbe, ahol egy éjszakát pihent. (Ha aznap szeretnénk sütni, akkor a konyhapulton 2-3 órát pihentessük a tésztát.)
Elkészítés:
Másnap kora reggel, enyhén lisztezett felületen elnyújtottam, tetejét éles késsel berácsoztam, szaggattam.
A pogik tetejét tojással megkentem, 1 órát a tepsin pihentettem.
A sütőt 190 fokra előmelegítettem, majd kb. 20 perc alatt a pogikat készre sütöttem.
Megjegyzés
Éjszakai kelesztéssel készítettem, hogy reggel frissen tudja Istvánkám a suliba vinni. Még langyosak voltak, amikor a kis kosárba tettem a pogikat, egy nagy kosár almával vittük a suliba, szülinapi kínálónak. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sajtos-pogacsa/