Kakaós csiga pillanatok alatt! Amikor nincsen túl sok időm, olyankor nyúlok a kész leveles tésztához. Készíthetünk belőle édes és sós süteményeket is, nálunk az édes a befutó… Sokféle töltelékkel variálható. Én a Lidl-ben kapható fajtát szoktam venni, ez friss (nem fagyasztott), ki van nyújtva és egy sütőpapírral együtt fel is van tekerve. Tényleg pillanatok alatt elkészíthető belőle a sütemény. Szeletelésnél ne ijedjünk meg, kicsit deformálódnak a csigák, de sütésnél szép kis kerek sütemények lesznek belőle.
Nálunk most kakaós változat készült, ami nagyon de nagyon finom. A srácok oda vannak érte. Aprók, így az iskolás tízórais dobozba is kitűnően bepakolhatók. 🙂
Kakaós csiga
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 csom. friss leveles tészta
- 8 ek. nesquik kakaópor
- Tetejére: porcukor
Leírás
- A sütőt bekapcsoljuk, 200 fokra előmelegítjük.
- A tésztát kivesszük a hűtőből. (Csak felhasználás előtt vegyük ki, mert ha átmelegszik, akkor megpuhul és nehezebb vele bánni!)
- Felbontás után óvatosan kitekerjük, a közte lévő sütőpapírt a tepsire tesszük.
- A tésztát enyhén megspricceljük vízzel, megszórjuk 4 ek. kakaóporral, kicsi vízzel ismét megpermetezzük, feltekerjük, szeleteljük. Kb. 1 cm vastag kis szeleteket vágunk, majd tepsire helyezzük.
- Így járunk el a másik adag tésztával is. Vigyázzunk, ha túl sok vizet használunk, akkor a töltelék kifolyik. (Egy normál tepsire ráférnek a két tésztából készített csigák.)
- Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- Amint kisűlt, porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés
Aprócskák, finomak, ropogósak. A kakaó a víz és a magas hőmérséklet miatt megolvad, finom csokis ízűek lesznek a csigák.
Ha esetleg maradna másnapra, akkor elegendő egy szalvétával letakarni, nem kell légmentesen lezárni, mert akkor megpuhul.
Ha esetleg maradna másnapra, akkor elegendő egy szalvétával letakarni, nem kell légmentesen lezárni, mert akkor megpuhul.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.