Megszáradt, nem fogyott el, vagy csak túl sok készült belőle? Ne essünk kétségbe! Tegyük be a mélyhűtőbe a maradék mákos kalácsot, majd egy megfelelő pillanatban nagyon, de nagyon megörülünk neki. Egy kis pudinggal gyorsan és egyszerűen újjá varázsolhatjuk. Meg is mutatom hogyan.
És elkészítettük a videós receptet is: 🙂
Itt pedig a szokásos receptet találjátok!
Maradék mákos kalács újrahasznosítva
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- Fél rúd mákos kalács
- 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 4-6 ek. cukor
Leírás
Előkészítés:
- A kalácsot a fagyasztóból kivesszük, hagyjuk magától kiolvadni. Nem baj ha még hideg vagy kicsit fagyos, vágjuk kockákra.
- Hagyományos módon főzzük meg a pudingot.
Elkészítés:
- Egy jénai tálat béleljünk ki folpackkal.
- Ebbe kerül egy kis puding (még melegen), majd a kalács kockák.
- Rétegezzük a hozzávalókat, míg el nem fogy.
- Hűtőbe tesszük, néhány óra alatt áthűl és a kalács is megpuhul a pudingtól.
- Végül egy tányérra borítjuk és szeleteljük. (Hasonlóan, mint egy tortát.)
Megjegyzés
A fél rúd mákos kalács 550 g volt. Ehhez használtam 2 zacskó pudingot. Most elfelejtettem a folpackot a jénaiba beletenni, így nem sikerült szépen a szeletelés, tálalás. Persze ettől még igen hamar elfogyott. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2018.03.22. És így néz ki amikor a jénaiba teszek fóliát és megvárom amíg rendesen lehűl a puding. Ugye hogy sokkal mutatósabb?
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.