Egy tálban elkeverjük a tojást, tojássárgákat, tejfölt és a porcukrot.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel.
A mézes, tojásos és lisztes keveréket összeöntjük, egy fakanállal alaposan összekeverjük. Egy zacskóba tesszük, egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Másnap vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszünk ki a masszából, golyót formálunk belőle, majd sütőpapírral fedett tepsire tesszük a golyókat és kicsit lenyomjuk. Egymástól kellő távolságra helyezzük őket, mert sütés közben megnőnek.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütöttem őket. (Vigyázat, ne süssük túl, mert akkor kiszárad!)
Míg sültek a puszedlik, a tojásfehérjét a cukorral és az ecettel habbá vertem. Nem kell nagyon keményre, mert akkor nem terül szépen a puszedlik tetején.
Díszítés:
A kisült, de még forró puszedliket, a cukormázba mártottam, műanyag tálcára sorakoztattam őket, vigyázva, hogy ne érjenek össze, tetejüket cukorgyönggyel megszórtam, majd egy éjszakán át a konyhapulton pihentettem őket, hogy teljesen megszáradjon rajtuk a máz.
Másnap jól zárható műanyag dobozba tettem őket.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből nekem 4 tepsivel lett, azaz 76 darab puszedli. Kakaós változatban is elkészítettem, a fiúk kedvence lett. A kakaós puszedli receptjét itt találod: kakaós puszedli receptje.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/mezes-puszedli/