Mákos guba - újratervezve
 
Hozzávalók
Gubához:
Krémhez:
  • 1,5 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
  • 7,5 dl tej
  • 6-8 ek. cukor
Leírás
Előkészítés:
  1. Kivettem a fagyóból az előzőleg lefagyasztott fél adag kelt tésztás mákos gubát. Magától kiolvadt. (1-2 óra alatt.)
Elkészítés:
  1. A pudingot megfőztem, cukorral ízesítettem.
  2. Egy 31 cm átmérőjű jénait folpackkal kibéleltem.
  3. Ebbe került egy kis puding (azon nyomban melegében.)
  4. Erre a guba. Majd ismét puding. Amíg el ne fogytak a hozzávalók.
  5. Érdemes gubával befejezni, mert dermedés után a teteje lesz az alja.
  6. Pár óra alatt a hűtőben lehűl.
  7. Ekkor kifordítjuk a jénaiból és szeleteljük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/makos-guba-ujratervezve/