Tonhalkrém
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 doboz olajos hal (én a Lidl kerek dobozosát használom, 185 g)
  • 1 doboz natúr vajkrém (250 g)
  • 1 fej lilahagyma
  • 6 db kicsi csemege uborka
  • pár csepp citrom
  • 1 kk. mustár
  • kicsi só
Leírás
  1. A hagymát megtisztítjuk, az uborkát lecsepegtetjük.
  2. A halról leöntjük a levét, arra nincsen szükségünk.
  3. A halat egy tálba öntjük és villával összetörjük.
  4. Hozzáadjuk a vajkrémet, pár csepp citromot, mustárt, sót és jól elkeverjük.
  5. Apróra vágjuk a hagymát és az uborkát, ezeket is a krémhez adjuk.
  6. Alaposan összekeverjük a halkrémet és egy éjszakára (de minimum 5-6 órára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzés
Az apróra vágott hagymát mielőtt a krémhez adjuk akár le is forrázhatjuk, így nem lesz olyan intenzív az íze és az illata.
Aki még gyorsabban szeretné elkészíteni és van késes aprítója, annak igen könnyű dolga van, hiszen csak bele kell tenni a hagymát, uborkát, kicsit aprítani rajta, majd a többi hozzávalót és addig aprítani, míg a kívánt állagot el nem éri. Mi darabosan szeretjük, de lehet homogénebbre is aprítani.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/tonhalkrem/