Maradék mákos kalács újrahasznosítva
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • Fél rúd mákos kalács
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 4-6 ek. cukor
Leírás
Előkészítés:
  1. A kalácsot a fagyasztóból kivesszük, hagyjuk magától kiolvadni. Nem baj ha még hideg vagy kicsit fagyos, vágjuk kockákra.
  2. Hagyományos módon főzzük meg a pudingot.
Elkészítés:
  1. Egy jénai tálat béleljünk ki folpackkal.
  2. Ebbe kerül egy kis puding (még melegen), majd a kalács kockák.
  3. Rétegezzük a hozzávalókat, míg el nem fogy.
  4. Hűtőbe tesszük, néhány óra alatt áthűl és a kalács is megpuhul a pudingtól.
  5. Végül egy tányérra borítjuk és szeleteljük. (Hasonlóan, mint egy tortát.)
Megjegyzés
A fél rúd mákos kalács 550 g volt. Ehhez használtam 2 zacskó pudingot. Most elfelejtettem a folpackot a jénaiba beletenni, így nem sikerült szépen a szeletelés, tálalás. Persze ettől még igen hamar elfogyott. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/maradek-makos-kalacs-ujrahasznositva/