A kalácsot a fagyasztóból kivesszük, hagyjuk magától kiolvadni. Nem baj ha még hideg vagy kicsit fagyos, vágjuk kockákra.
Hagyományos módon főzzük meg a pudingot.
Elkészítés:
Egy jénai tálat béleljünk ki folpackkal.
Ebbe kerül egy kis puding (még melegen), majd a kalács kockák.
Rétegezzük a hozzávalókat, míg el nem fogy.
Hűtőbe tesszük, néhány óra alatt áthűl és a kalács is megpuhul a pudingtól.
Végül egy tányérra borítjuk és szeleteljük. (Hasonlóan, mint egy tortát.)
Megjegyzés
A fél rúd mákos kalács 550 g volt. Ehhez használtam 2 zacskó pudingot. Most elfelejtettem a folpackot a jénaiba beletenni, így nem sikerült szépen a szeletelés, tálalás. Persze ettől még igen hamar elfogyott. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/maradek-makos-kalacs-ujrahasznositva/