Meggyes mákos vaníliapudingos torta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Vaníliás krémhez:
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 6 ek. cukor
  • 2 tojásnyi vaj vagy Ráma
Meggyes réteghez:
  • 1 üveg magozott meggy a levével együtt
  • 1 csomag főzős vaníliás puding
Tetejére:
  • 2 dl habtejszín
  • porcukor ízlés szerint
Leírás
Előkészítés:
  1. A kalácsot a fagyasztóból kivesszük, hagyjuk magától kiolvadni. Nem baj ha még hideg vagy kicsit fagyos, vágjuk kockákra.
  2. A kalács felét tegyük a csatos tortaforma aljába. (26 cm-es tortaformát használtam.)
Vaníliás krém elkészítése:
  1. Hagyományos módon főzzük meg a pudingot. Majd adjunk hozzá két tojásnyi vajat vagy Rámát, keverjük el.
  2. Öntsük rá a darabolt kalácsra, egyengessük el, hogy mindenhová jusson belőle.
  3. A pudingra tegyük rá a darabolt kalács másik részét.
Meggyes réteg elkészítése:
  1. Tegyünk félre 14-16 szem meggyet, ahány szeletes tortát szeretnénk készíteni. A levéből vegyünk ki és keverjük csomómentesre a pudinggal. Öntsük hozzá a többi levet, folyamatos keverés közben lassú tűzön főzzük. Amikor sűrűsödni kezd, adjuk hozzá a meggyet is, főzzük készre.
  2. Öntsük rá a kalácsra, egyengessük el. Tegyük hűtőbe néhány órára.
Tálalás:
  1. Amikor megdermedt a puding, távolítsuk el a tortaforma oldalát.
  2. Kis porcukorral verjük fel a tejszínhabot, majd csillagcsöves habzsákkal díszítsük fel a torta tetejét. A habrózsák csúcsára pedig illesszünk 1-1 szem meggyet.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/meggyes-makos-vaniliapudingos-torta/