A kalácsot a fagyasztóból kivesszük, hagyjuk magától kiolvadni. Nem baj ha még hideg vagy kicsit fagyos, vágjuk kockákra.
A kalács felét tegyük a csatos tortaforma aljába. (26 cm-es tortaformát használtam.)
Vaníliás krém elkészítése:
Hagyományos módon főzzük meg a pudingot. Majd adjunk hozzá két tojásnyi vajat vagy Rámát, keverjük el.
Öntsük rá a darabolt kalácsra, egyengessük el, hogy mindenhová jusson belőle.
A pudingra tegyük rá a darabolt kalács másik részét.
Meggyes réteg elkészítése:
Tegyünk félre 14-16 szem meggyet, ahány szeletes tortát szeretnénk készíteni. A levéből vegyünk ki és keverjük csomómentesre a pudinggal. Öntsük hozzá a többi levet, folyamatos keverés közben lassú tűzön főzzük. Amikor sűrűsödni kezd, adjuk hozzá a meggyet is, főzzük készre.
Öntsük rá a kalácsra, egyengessük el. Tegyük hűtőbe néhány órára.
Tálalás:
Amikor megdermedt a puding, távolítsuk el a tortaforma oldalát.
Kis porcukorral verjük fel a tejszínhabot, majd csillagcsöves habzsákkal díszítsük fel a torta tetejét. A habrózsák csúcsára pedig illesszünk 1-1 szem meggyet.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/meggyes-makos-vaniliapudingos-torta/