Gyors, finom, percek alatt elkészíthető kínai étel. Nem kell hozzá sok alapanyag, viszont ízletes, párolt rizzsel tálalható akár egy egyszerű ebédnek, de vacsorának is megállja a helyét.
Sertéshús lilahagymával
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 ek. olaj
- egy maréknyi darált sertéshús
- pici csilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. szójababszósz
- 2 ek. szójaszósz
- nagyobb lilahagyma
- só, bors
Leírás
Előkésztés:
- A hagymát megtisztítjuk, 2-3 cm darabkákra vágjuk.
- A fokhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
- A csilipaprikát vékony karikára vágjuk. (aki szereti csípősen)
- Minden szükséges alapanyagot a tűzhely mellé készítünk.
Elkészítés:
- A wokban/serpenyőben felforrosítjuk az olajat. Beletesszük a csilipaprikát és a fokhagymát, 2-3-szor megkevergetjük, majd hozzáadjuk a darálthúst. Nagy lángon sütjük, pirítjuk, folyamatos keverés közben.
- Kb. 2 perc elteltével hozzáadjuk a szójababszószt, szójaszószt, elkeverjük és tovább pirítjuk.
- Végül beleszórjuk a lilahagymadarabokat, sózzuk, borsozzuk és még néhány perc alatt összepirítjuk.
- Pároltrizs körettel tálaljuk.
Megjegyzés
A lilahagyma roppanós marad az ételben, nem kell puhára párolni. Egyszerű, de nagyszerű fogás, persze annak, aki szereti a kínai ízeket. Ez a mennyiség 2 főre elegendő.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.