Sajtos napraforgós ostyát sütöttem. 12 darab jön ki egy adagból, kb. 1 óra alatt mindennel elkészült. (Tészta összeállítása, sütés, mosogatás.) Önmagában is finom, de valamilyen kencével megkenve, vagy vajjal és felvágottal, kolbásszal, zöldségekkel kenyér helyett is fogyasztható. Nekünk nagyon bejön, az első adag már el is fogyott.
A gépet ebben a blogcikkben mutatom be részletesen (fotók és bővebb leírás): Holland karamellás ostyasütő – Cloer1641S
Sajtos napraforgós ostya
Hozzávalók
- 200 g finomliszt
- 1 kk. só
- késhegynyi sütőpor
- 50 g tisztított napraforgómag
- 100 g reszlt trappista sajt
- őrölt kömény ízlés szerint
- 2 db tojás
- 80 g tejföl
Leírás
- A száraz hozzávalókat kimértem, összekevertem.
- Hozzáadtam a tojást és a tejfölt, amivel összeállítottam a tésztát. Tojás máretétől és a tejföl sűrűségétől függően, lehet hogy igényel még egy kis tejfölt, vagy ha túl ragacsos egy kis lisztet a tészta.
- Majd 14 darabra osztottam a tésztát, gömbölyítettem. (Kicsit ragad a tészta, lisztes kézzel könnyebb dolgozni.)
- A sütőt 2-es fokozatra állítottam, így sütöttem a tallérokat. Beleraktam egy tésztagolyót. lenyomtam a fedelét, majd 2 percig sütöttem.
- Lapos fakanállal vettem ki a sütőből a tallérokat.
Megjegyzés
A fenti mennyiségből 14 db tallér lett. 30 perc alatt sült készre.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Készítettem már édes és sós ostyát is, recepteket ide kattintva megtalálod: ostya receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.