Van egy új, szuper kis masinám, pár napja került a konyhámba, de azóta már többféle finomságot készítettem vele. Ez nem más, mint a Cloer 1641S Stroopwafel – Holland karamellás ostyasütő. Ha Te is meg szeretnéd vásárolni a gépet, vagy további információt olvasnál, a Hivatalos Forgalmazó, a Bonair.hu weboldalán, ide kattintva mindent megtalálsz.
Édes ropogtatnivaló és sós ostya készítésére is használtam már. A sós változat akár kenyér helyettesítőként is az asztalra kerülhet, később majd meg is mutatom. De hogy tovább fokozzam a kedélyeket, zsebes pirítóst és bundás toastkenyeret is sütöttem már benne.
Egyszerűen és könnyen használható, kis helyen elfér, gyorsan megsül benne a tészta. Elkészítettem a gyártó receptje szerint a karamellás ostyát, nagyon finom és ropogós! Igaz, sütés közben a vaj kissé kifolyt, de papírtörlővel és nedves szivaccsal a gép belső részét gyorsan ki tudtam tisztítani. Lapos fakanállal vettem ki belőle a kész ostyákat, így biztosan nem sérült a belső sütőfelülete. Készítettem még sajtos és kókuszos ostyát a saját receptem szerint, melyeknek a tésztájába kevesebb vajat tettem, így sütés közben egyáltalán nem folyt ki belőle zsiradék, tehát csak egy nedves törlővel áttöröltem miután kihűlt. Szóval tényleg egyszerűen tisztítható, jó a teljesítménye, 2 perc alatt 2-es fokozaton megsül benne az ostya. Nagyon tetszik, praktikus, hogy a kábel a gép alá feltekerhető, így csomagolás nélkül is egyszerű tárolni, nem lóg a zsinórja. A sütőfelülete 14 cm, 5 hőmérsékleti fokozata van. A csomagolás a karamellás ostya magyar receptjét is tartalmazza.
Nekem nagyon tetszik!
♥ Mutatom a gépet, nagyításhoz klikk a képre…
♥ Mutatom, hogy milyen finomságokat készítettem eddig:
Az édes, karamellás és a kókuszos-csokis változat ropogós, még másnap is. Kisütés után még forrón azonnal el kell vágni, majd a karamellel és az olvasztott csokival megtölteni, végül összeragasztani. Nagyon finom csemege. Érdemes elkészíteni! Az eredeti karamellás recept a gép dobozában megtalálható.
A kókuszos csokis tallér receptemet itt találod: kókuszos csokis ostya
A sós változatot (sajtos szotyis) kihűlés után megkenhetjük tojáskrémmel, körözöttel, bármilyen általunk kedvelt kencével, de vajjal és felvágottal, sajttal is nagyon finom. Amikor kisül a széle enyhén ropogós. Miután teljesen kihűl, lezárt dobozban tárolva napokig eltartható. Másnap viszont már nem ropogós.
A sajtos szotyis sós ostya receptje pedig ide kattintva érhető el: sajtos napraforgós ostya
A zsebes pirítóst pillanatok alatt elkészítettem reggelire, a bundás toast kenyeret pedig olajszag és fröcskölés nélkül megsütöttem! Ja és maradék olaj sem volt, amit rakosgatni kellene…
Lesz még több recept, a saját karamellás, a banános, a zsebes pirítós és a bundás toast receptjemet is megírom majd… és vannak még további ötleteim!
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.