A zöldbab kínai módra hússal vagy hús nélkül is elkészíthető. Gyors, ízletes és kínai. Kóstoljátok meg Ti is a kínai párolt zöldbabot! Itt és most a hús nélküli változatot mutatom meg. Majd felkerül az oldalra a húsos változata is. 🙂
Kínai zöldbab
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 maréknyi friss zöldbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. szójaszósz
- 1 kk. szójababszósz
- 2 ek. olaj
- ½ csilipaprika
- só
Leírás
Előkészítés:
- A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, 5 cm darabokra tördeljük.
- A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
- A csilit kis darabokra aprítjuk.
- Minden szükséges alapanyagot és eszközt a tűzhely mellé készítünk.
Elkészítés:
- Ha mindent előkészítettünk, a wokot felforrosítjuk, 2 ek. olajat beleteszünk, forróra hevítjük.
- A forró olajba tesszük a csilit, fokhagymát, szójaszószt, szójababszószt és a zöldbabot. 1 percig folyamatos kevergetés közben nagy láng fölött sütjük, majd kis vizet adunk hozzá és közepes láng fölött lefedve pároljuk (8-10 perc, de csak roppanósra).
- Végül ízlés szerint sózzuk.
- Párolt rizzsel tálaljuk, azonnal fogyasztjuk.
Megjegyzés
Ha igazi kínai módra szeretnénk elkészíteni, akkor nem kell puhára párolni a zöldbabot, maradjon roppanós.
Ha szójababszószt nem tudunk beszerezni, természetesen a nélkül is elkészíthető.
Ha szójababszószt nem tudunk beszerezni, természetesen a nélkül is elkészíthető.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.