Megmaradt egy pár darab tojásfehérjéd? Vagy csak ennél valami igazán édeset, habosat, gyümölcsöset? Akkor remek alkalom, hogy kipróbáld a pavlova receptemet! Persze csak annak ajánlom, aki nagyon “édes-szájú”, mert ez igazán édes édesség. 🙂
- 3 tojásfehérje
- ½ ek. 20 %-os ecet
- 200 g porcukor
- 1 ek. kukorica keményítő
- 1 cs. vaníliás cukor
- lekvár
- tejszín
- gyümölcsök
- A sütőt 130 fokra előmelegítjük.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A tojásfehérjéket az ecettel, keményítővel, vaníliás cukorral és porcukorral kemény habbá verjük (Elektromos habverővel kb. 10 perc)
- A kemény habot a tepsire kanalazzuk, kör alakúra formáljuk.
- Légkeveréses sütőben 130 fokon kb. 40 percig sütjük. Majd nyitott ajtónál a sütőben hagyjuk kihűlni.
- Fogyasztás előtt megkenjük lekvárral, rákanalazzuk a habbá vert tejszínt és ízlés szerint gyümölcsökkel megpakoljuk.
2015.05.15. Ha már eperszezon van, akkor hajrá, süssünk ma is egy pavlovát. És amikor a srácok besegítenek, még hamarabb elkészül. 🙂 Fényképek a galériához csatolva.
2016.11.08. Istvánkám születésnapjára dupla mennyiségből óriási pavlovát sütöttem. Olyan nagyra elterült, hogy nem fért rá a kerek üvegtálcámra, így a tepsin kellett tálalnom. Olyan vastag volt a habcsókalap, hogy a közepe nem száradt ki sütésnél (70 percet sült 130 fokon légkeveréssel) , kissé “kocsonyás” maradt. Baracklekvár, tejszínhab, banán, narancs, kivi és őszibarack befőtt került rá. Nyolcan ettünk belőle, egybehangzóan szuperfinom jelzővel illettük. 🙂 Fényképek a galéria végén.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2016.11.06. Istvánkám 12. születésnapjára pavlovát készítettem. Most fagyasztott piros bogyós gyümölcs került a tetejére. Arra kell vigyázni, hogy miután rátettük a tortára a gyümölcsöt, pár órán belül fogyasszuk is el, mert másnapra a sok gyümölcs levet ereszt és felszívja a tortalap, így viszont már ne finom és ropogós és a külalakja is igen csúnyácska. Szóval ha fagyasztott a gyümölcs, fogyasszuk el a tortá, ne tegyük el másnapra! De azt hiszem ez nem fog gondot okozni, mert ebből egy szelet úgysem elég. 🙂
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.