Mindent a tepsibe teszek, letakarva sütöm, majd megpirítom és készen is van a tepsis szűzérme. Egyszerű, viszont nagyon finom és kiadós étel. A munka nagy részét a sütő végzi helyettünk. 🙂
Tepsis szűzérme
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g szűzérme (vagy csirkemell)
- 250 g császárszalonna
- 2 db nagyobb burgonya
- 2 db nagyobb sárgarépa
- 1 kisebb fej brokkoli
- 2 fej lila hagyma
- 8 fej gomba
- só, bors, kevés olaj
Leírás
- A húst karikára, a szalonnát kis szeletekre vágtam.
- A zöldségeket megtisztítottam, szeleteltem.
- Mindent a sütőedénybe raktam, közben sóztam, borsoztam.
- Kicsi olajat csepegtettem rá, majd lefedve hideg sütőben indítva 45 percet sült 230 fokon.
- Levettem a fedőt, így fedő nélkül 35 percet 230 fokon sütöttem.
- Végül kissé átforgattam (hogy a szalonnadarabok felülre kerüljenek) majd kb. 10 perc alatt grill fokozaton pirosra sütöttem.
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően 3-4 adag.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.