Párolt spenót kínai módra, percek alatt! Igazán finom, egyszerűen elkészíthető és még egészséges is. Próbáljátok ki, aki szereti a spenótot annak mindenképpen érdemes, nem fog csalódni.
Kínai párolt spenót
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 nagy marék friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ csilipaprika (ízlés szerint)
- 1-2 ek. olaj
- só
Leírás
Előkészítés:
- A spenótot többször váltott vízben alaposan megmossuk.
- A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
- A csilit kis darabokra aprítjuk.
- Minden szükséges hozzávalót a tűzhely mellé készítünk.
Elkészítés:
- Ha mindent előkészítettünk, a wokot felforrosítjuk, 1-2 ek. olajat beleteszünk, forróra hevítjük.
- A forró olajba tesszük a csilit, fokhagymát és a spenótot.
- Folyamatosan keverjük nagy láng fölött. Amikor kicsit megfonnyad (kb. 1 perc) sózzuk, még néhányszor jól megkeverjük és tálaljuk.
Megjegyzés
A kínai ételek elkészítésénél nagyon fontos az előkészítés, az az időigényesebb feladat. Mindent meg kell mosni, megpucolni, általában vékonyra vágni és a tűzhely mellé készíteni. Az étel wokban készül (persze itthon serpenyőben is elkészíthetjük a kínai fogásokat) viszonylag sok olaj hozzáadásával, nagy lángon, gyorsan, percek alatt. Nagyon illatozik a konyha és persze fröcsköl az olaj. Lassabban és kisebb láng felett is elkészíthetők ezek a kínai ételek, de egyes zöldségek esetében ez állagváltozást eredményezhet. A kínai ételekben a zöldségek roppanósak (persze eza spenótra, padlizsánra nem vonatkozik), lehet a magyar ember számára ez félig nyersnek tűnik, de mi szeretjük. Mindenki próbálja ki maga, hogy ízlik-e neki. 🙂 És az utolsó gondolat: a kínai szakácsok faluhelyen mindig friss zöldségből főznek, (főzés előtt vásárolnak be a piacon) és ez az ételek ízén is érezhető. Egy friss, ropogós zöldségből igazán finom fogás készíthető, ellentétben egy fonnyadt zöldséggel.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.