Hagymás törtburgonyát készítettem, úgy ahogy anyukám mindig is főzte. Finom köret, ezért felkerül a receptek közé is. Nem bonyolult elkészíteni és ízletes. Rántott és natúr, de akár töltött húsokhoz vagy rántott zöldségek, máj vagy fasírt mellé is igazán remek választás. A hagymából lehet kétszeres mennyiséget is lepirítani, majd egy kis tejfölös pohárban lefagyasztani. Így később csak elő kell venni és burgonyát főzni, így időt és mosogatást spórolhatunk ezzel a kis előrelátással. Ha a hagymás törtburgonya nem fogyna el (vagy ha direkt többet készítettük, hogy másnap gyorsabban menjen a sütés- főzés), akkor felhasználhatjuk pogácsába, burgonyás kenyérbe vagy készíthetünk belőle krumplinudlit, krumplilángost is. Amikor nincsen sok időnk, igen jó hogy nem kell várni, hogy a főtt burgonya kihűljön, csak elő kell vennünk a hűtőből. Én szinte mindig kétszer annyit készítek, mint ami elfogyna, így másnap vagy harmadnap ennyivel előbbre vagyok. 🙂
- 6 szem nagyobb burgonya (1250 g volt meghámozva)
- 1 nagybb fej vöröshagyma
- 2-3 ek. sertészsír
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk.
- Sós vízben puhára főzzük.
- Közben a vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk (én késes aprítóval aprítottam).
- Zsiradékon kis sóval szép zsemleszínűre dinszteljük.
- Amikor puha a burgonya, leöntjük a főzővizét, összetörjük.
- Végül a hagymás zsírral elkeverjük és tálaljuk.
Illetve van még egy két étel amihez vidéki rokonaim szokták használni: gombócleves, burgonyaleves, zöldségleves.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.