Burgonyapelyhes (omlós, élesztős)pogácsa, ahogy a cukrász suliban Kovács Tanár Úrtól tanultuk. Másnap is puha, finom! Az oldalon még sokféle pogácsa recept található. Ha kedvet kaptál, nézz körül itt is: pogácsa receptek
Burgonyapelyhes pogácsa
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 60 g burgonyapehely
- 200 g hideg víz
- 350 g finomliszt
- 250 g vaj vagy margarin
- 15 g friss élesztő pici vízben feloldva
- 13 g só
Tetejére:
- 1 tojás kenni, magvak szórni
Leírás
Előkészítés:
- A burgonyapelyhet hideg vízzel elkeverem, félre teszem pihenni, míg alaposan meg nem duzzad. (kb. 1 óra, olyan állaga lesz, mint egy teljesen áttört főtt burgonyának)
- A lisztet és a puha vajat elmorzsoltam.
- Hozzáadtam a sót, az élesztőt és a burgonyás masszát, összegyúrtam.
- Letakarva, egy éjszakát a hűtőben pihentettem.
- Másnap lisztezett felületen a tésztát átgyúrtam, nyújtottam, éles késsel enyhén berácsoztam, majd apró pogácsakiszúróval szaggattam.
- Sütőpapíros tepsire tettem, tetejét felvert tojással megkentem, százámmaggal megszórtam. Kb. 1,5 órát pihent a tepsin a pogik, közben a sütőt 220 fokra előmelegítettem.
- Végül a 220 fokos sütőben, 15 perc alatt sültek készre.
- Tepsin hagytam kihűlni őket.
Megjegyzés
1 nagy tepsivel (55-60 db apró pogácsa) lesz ebből az adagból.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.