Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, természetesen serpenyőben is, nem csak wokban. 🙂
Karfiol kínai módra
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- maréknyi hús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. szójaszósz
- só
- 2 ek. olaj
- ízlés szerint csili
Leírás
- A karfiolt rózsáira szedjük. Ha túl nagyok, bátran vágjuk szét.
- A torzsát is felhasználhatjuk, csak vágjuk lapokra, hogy könnyebben sülhessen.
- A fokhagymát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük.
- A húst kis, vékony lapokra vágjuk.
- A wokot felhevítjük. Ebbe kerül az olaj, majd a hús, fokhagyma, szójaszósz. (És a csili, aki szereti csípősen.) Nagy lángon, folyamatos keverés mellett átpirítjuk.
- Hozzáadjuk a darabolt karfiolt, és kb. 1 dl vizet, letakarva kisebb lángon pároljuk. (5 perc kb., de ellenőrizzük, nehogy túl puha legyen!)
- Amikor roppanós a karfiol, levesszük a fedőt, nagy lángon átpirítjuk, sózzuk. (Vigyázva, mert a szójaszósz is sós.)
- Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Én most sertés combból készítettem, de természetesen másfajta hússal is elkészíthető.
A kínai ételek elkészítésénél általános szabály, hogy nagy lángon, gyorsan és nem teljesen puhára sütik, párolják a zöldségeket. De más zöldségekkel is elkészíthető, mert nagyon ízletesek és az sem utolsó szempont, hogy tényleg gyorsan készen lehet az ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat kívánok!
A kínai ételek elkészítésénél általános szabály, hogy nagy lángon, gyorsan és nem teljesen puhára sütik, párolják a zöldségeket. De más zöldségekkel is elkészíthető, mert nagyon ízletesek és az sem utolsó szempont, hogy tényleg gyorsan készen lehet az ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat kívánok!
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.