Mi mindenre jó egy vonalzó a konyhában? Én a magam részéről sokszor szoktam használni, mert rossz a szemmértékem, így még az egyszerű “vágd félbe” is nehezen megy, ezért inkább mindig mérek. Így aztán vettem magamnak egy hosszú vonalzót, amit csak a konyhában használok.
A sütőpapíron alkoholos filctollal be szoktam jelölni, hogy hol kell elvágni a süteményt, aztán a vonalzó mentén vágok. Sokkal szebb és gusztusosabb lesz a sütemény. Így járok el pl. a pitéknél és bármely más többlapos sütemények esetében is.
A krémes tetejű süteményeknél is mérek, jelölök a sütőpapíron, itt viszont (krém miatt) a vágásnál már nem lehet a vonalzót használni. De még így is nagy segítség, hogy legalább ki tudom mérni és be tudom jelölni, hogy hol kell vágnom.
Nyers tésztáknál pedig nagy segítséget jelent, ha jelölt a nyújtólap és nem kell a méréssel, vonalzózással időt vesztegetni.
Na mit szólsz? Ugye, hogy megéri “vonalzózni”?
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.