Egy kreatív apuka, Attila adta az ötletet a suli előtt, amikor a srácokra vártunk. Megsütöttem én is, fantasztikusan finom ez a bacon-bundás burgonya, azaz szalonnás sült krumpli. Nem túl macerás, a göngyöléshez kell egy kis idő, de aztán megy a sütőbe és teszi a dolgát. Friss salátával ettük, de savanyúsággal is igazán finom lehet.
Bacon-bundás burgonya
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 400 g szeletelt bacon szalonna
- 13 szem kisebb burgonya
Leírás
- A burgonyát megpucoljuk, hosszában kettévágjuk.
- A fél burgonyákat egyesével a szalonna csíkokkal becsavarjuk. 26 db szalonna volt, ezért a 13 szem krumpli. (Amúgy 12 db-ot pucoltam, úgyhogy csak egyet kellett pluszban. Majdnem eltaláltam.)
- Tepsibe tesszük, fóliával letakarjuk. Sütjük.
- Nekem 250 fokon sült 45 percet, majd 190 fokra visszavettem, még 15 percig fóliával sütöttem.
- Végül levettem a fóliát és 15 perc alatt ropogósra sütöttem.
Megjegyzés
Nagyon ízlett a fiúknak (nekem is) nem győzték egyiket enni a másik után. Érdemes elkészíteni, finom és kiadós egytálétel. Attila, köszi szépen az ötletet! 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.